Backpain
2003-2006


Op een duistere donderdagavond in een oud en muf lokaal werd ongeveer 3 jaar geleden de band BackPain opgericht, door 2 jonge muzikanten, Esther de Boer en Hilda Hopma, die eigenlijk wel in een band wilden spelen. Eigenlijk was het plan om een meidenband te beginnen, maar toen ze via de muziekschool drumster Ingrid Visser uitnodigden voor deze popworkshop, kwamen ook de gitaristen Bruno Rummler en Douwe Eekma zomaar aanzetten. Omdat er toch nog naar een bassist en gitarist werd gezocht, werden Douwe en Bruno ook aan de formatie toegevoegd. Toen een paar weken later ook zangeres Grytsje Melchers bij de band kwam, kon er eindelijk lekkere muziek worden gemaakt.

 

Ook later zijn er nog wat wisselingen geweest, Esther de Boer moest de band helaas de band verlaten in verband met haar zwemcarriere, en ook Hilda Hopma is er na 3 jaar BackPain meegestopt. Gelukkig konden we snel een vervanger vinden, Simen Bruinsma, die zich met zijn vingervlugge kunsten nu op het keyboard van BackPain mocht uitleven. Maar ook Simen liet ons zitten voor zijn studie in A'dam (wat natuurlijk ook belangrijk is). Toch bleven we niet zonder toetsenist. Anna de Vries nam zijn plekje in en hoe!!! SUPERIEUR die toetsenist! ;)

 

Nu we in deze formatie spelen met allemaal enthosiaste muzikanten, gaan we er tegen aan! Met z'n 5en dragen wij nog steeds de naam BackPain, die eigenlijk uit een rare bui is ontstaan.

 

We zijn al op weg naar een aardig repertoire. Een hele avond kunnen we nog niet vullen, maar daar gaat snel veranderingen in komen, we zijn hard aan het oefenen om straks eens lekker een avondje te spelen.

 

We spelen vooral de swingende, nieuwerwetse pop-/rockmuziek. We spelen o.a de 'songs' van Anouk, Krezip, Alanis Morrissette en P!nk. Ook spelen we lekkere rockmuziek van bekende en minder bekende bands, denk hier bij aan Within Temptation, Muse en Kelly Clarkson. Natuurlijk zijn wij ook altijd in voor een feestje, dus spelen we ook wat lekkere meezingnummers die iedereen kent. Onze doelgroep is vooral de enthousiaste uitgaansjongeren, maar iedereen vermaakt zich cker met een avondje BACKPAIN-en!

BACKPAIN bestaat uit:
Zangeres - Grytsje Melchers
Gitaar en zang - Bruno Rummler
Leadgitaar - Douwe Eekma
Drums - Ingrid Visser
Toetsen en zang - Anna de Vries